top of page

Η συλλογή εμφυτευμάτων Nucleus®

Η συλλογή εμφυτευμάτων Cochlear™ Nucleus® είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από 30 ετών πρωτοποριακής έρευνας και εμπειρίας.
ευθύ ηλεκτρόδιο κοχλία
Προδιαμορφωμένο ηλεκτρόδιο κοχλία
Double array electrode

Η Φιλοσοφία σχεδίασης που εφαρμόζει η Cochlear™ στα εμφυτεύματα έχει σαν στόχο τον μικρότερο τραυματισμό του ευαίσθητου οργάνου της ακοής που είναι ο κοχλίας.

Θέτοντας την παραπάνω παραδοχή σε πρώτη προτεραιότητα, κατασκευάζει μια σειρά εμφυτεύσιμων συστημάτων βάση Βέλτιστων Πρακτικών από εξωτικά υλικά που προσφέρουν τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα αποτελέσματα στην ηλεκτροδιέγερση σήμερα.

Cochlear Nucleus Contour Advance® το πιο προηγμένο προδιαμορφωμένο ηλεκτρόδιο που αγκαλιάζει τον κοχλία και προσφέρει με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα την ηλεκτρική διέγερση.

Best cochlear implant electrode

Nucleus CI24RE - Το πιο δημοφιλές εμφύτευμα στον κόσμο

Το εμφύτευμα Nucleus CI24RE, σε 12 χρόνια, βοήθησε περισσότερα από 167.000 αφτιά σε όλο τον κόσμο με αξιοπιστία 99,00% που είναι η υψηλότερη στον κλάδο.

Κοχλιακό εμφύτευμα

22

Κοχλιακό εμφύτευμα profile series

Nucleus Profile Series - Το λεπτότερο εμφύτευμα στον κόσμο

Nucleus Profile Series – το εμφύτευμα τελευταίας γενιάς - το λεπτότερο εμφύτευμα στον κόσμο, σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται καλύτερα στο φυσικό σχήμα του κεφαλιού, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για εσάς.

22 + 2 ηλεκτρόδια που εξασφαλίζουν καλύτερη διάκριση της ομιλίας και ασφάλεια στο πέρασμα του χρόνου!

Υπάρχουν αρκετές μελέτες που υποστηρίζουν τα πλεονεκτήματα που έχουν τα εμφυτεύματα με πολλά ενεργά ηλεκτρόδια. Δεν υπάρχουν όμως σημαντικά οφέλη όταν είναι ενεργά περισσότερα από 12 ηλεκτρόδια. Σε κάποιες περιπτώσεις και για διαφορετικούς λόγους, ορισμένα ηλεκτρόδια δεν έχουν εγκατασταθεί καλά ή απενεργοποιούνται μετά από μερικά χρόνια χρήσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα εμφυτεύματα της Cochlear™ προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις διέγερσης από τη στιγμή που διαθέτουν 22 ενεργές απαγωγές με 2 ξεχωριστά ηλεκτρόδια αναφοράς. Η ασφάλεια αυτή προσφέρει στον χειρουργό μεγαλύτερη ευελιξία, αυτοπεποίθηση και δυνατότητα λιγότερο τραυματικής τεχνικής εγκατάστασης σε σχέση με άλλα προϊόντα της αγοράς που απαιτούν πιο επιθετικές και τολμηρές τεχνικές.

Το μέρος του εμφυτεύματος που τοποθετείται στην σπείρα του κοχλία, περιλαμβάνει μια σειρά από ηλεκτρόδια διέγερσης. Αυτά ερεθίζουν διαφορετικά την κάθε περιοχή ώστε να αντιλαμβάνεται ο χρήστης τις διαφορετικές εντάσεις και συχνότητες των ήχων. 

Τα προδιαμορφωμένα ηλεκτρόδια έχουν τα καλύτερα ακουστικά αποτελέσματα!
pre-curved, perimodiolar electrode

Ο κοχλίας έχει μια ιδιαίτερη δομή ως προς την ανταπόκριση στην ηλεκτρική διέγερση. Η περιοχή που ονομάζεται ‘’ακουστική ζώνη’’ είναι αυτή, που σύμφωνα με τους περισσότερους ερευνητές, μεταφέρει καλύτερα την ηλεκτρική πληροφορία1. Η Cochlear™ διαθέτει προδιαμορφωμένα ηλεκτρόδια τα οποία εγκαθίστανται με μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερο τραυματισμό στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

1. Stakhovskaya, O., Sridhar, D., Bonham, B. H., and Leake, P. A.: Frequency map for the human cochlear spiral ganglion: implications for cochlear implants. J Assoc Res Otolaryngol., 8, 2; 220-233 2007.

Εμφυτεύματα Εγκεφαλικού Στελέχους
Εμφύτευμα Εγκεφαλικού Στελέχους

Το Εμφύτευμα Εγκεφαλικού Στελέχους (ABI – Auditory Brainstem Implant) είναι διαφορετικό από το κοχλιακό εμφύτευμα. Τοποθετείται σε περιπτώσεις που η διαδρομή του ήχου προς τον εγκέφαλο διακόπτεται μετά το όργανο του κοχλία. Η πιο συνηθισμένη ένδειξη τοποθέτησής του είναι αυτή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα της Νευροϊνωμάτωσης τύπου 2 (NF2), κοχλιακής απλασίας ή συγγενούς απουσίας του ακουστικού νεύρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις το Εμφύτευμα Εγκεφαλικού Στελέχους μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Cochlear ABI electrode

Συχνές ερωτήσεις:

Τι συμβαίνει όταν τα ηλεκτρόδια είναι κοντά το ένα με το άλλο;

Σε περιπτώσεις που δύο ηλεκτρόδια διεγείρουν την ίδια περιοχή ταυτόχρονα και μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση του σήματος με αποτέλεσμα παραμόρφωση στην αντίληψη του ήχου, χρησιμοποιείται τεχνική διαδοχικής διέγερσης όπου μόνο ένα ηλεκτρόδιο διεγείρεται ανά πάσα στιγμή, εξαλείφοντας έτσι την πιθανότητα αλληλεπίδρασης1.

Η υψηλότερη πυκνότητα επαφών διέγερσης, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στον Ακοολόγο να προγραμματίσει το εμφύτευμα ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες του ατόμου καθώς αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Πόσο εύκολη είναι η τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος της Cochlear™;


Η τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος είναι μια λεπτή μικρο-χειρουργική τεχνική που

πραγματοποιείται με τη βοήθεια χειρουργικού μικροσκοπίου. Η Cochlear™ έχει εξελίξει σχεδιαστικά τα ηλεκτρόδιά της, ώστε να είναι ευκολότερα και ασφαλέστερα στην εγκατάστασή τους από τον χειρουργό.

Τραυματίζεται ο κοχλίας με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος;

Η Cochlear™ διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά σχεδίασης του ηλεκτροδίου ώστε να τραυματίζει όσο γίνεται λιγότερο τον κοχλία. Το ηλεκτρόδιο, ανάλογα με τις ενδείξεις, είναι προδιαμορφωμένο με λεία πλευρική επιφάνεια ώστε μετά την είσοδό του στην σκάλα του κοχλία παίρνει αυτόματα το κατάλληλο σχήμα και εφάπτεται όσο γίνεται καλύτερα στην ‘’ακουστική ζώνη’’. Το σημείο εισόδου (άκρο) είναι τύπου Softip ™, πιο μαλακό και στην πορεία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σκληρότητας ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στον φυσικό σχεδιασμό του οργάνου. Η λαβή που διαθέτει, δίνει στον χειρουργό την δυνατότητα να ελέγξει το βάθος εισαγωγής και ως εκ τούτου την ικανότητα να επιτύχει την καλύτερη κάλυψη της ‘’ακουστικής ζώνης’’. Η Cochlear™ τοποθετεί τον ατραυματικό σχεδιασμό σε πρώτη προτεραιότητα ώστε να διατηρήσει όσο γίνεται περισσότερο τα φυσικά χαρακτηριστικά του κοχλία.

bottom of page