top of page

Οστεόφωνα

Στις βαρηκοΐες αγωγιμότητας τα οστεόφωνα είναι μια απλή και αποτελεσματική λύση που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα προσφέρονται σε διάφορους τύπους με μοντέρνα αισθητική και τεχνολογίες αιχμής.

Στις βαρηκοΐες αγωγιμότητας έχουμε έναν φυσιολογικό σε λειτουργία κοχλία αλλά 
στην πορεία του ήχου προς αυτόν μπορεί να υπάρχουν ανατομικά ή άλλα εμπόδια.  
Ένας τρόπος να τα προσπεράσουμε είναι να μεταφέρουμε τον ήχο από εναλλακτική οδό.
MidleEar1.png

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που η μεταφορά του ήχου από τη φυσική οδό έχει δυσκολίες. Ένας πολύ στενός ακουστικός πόρος, ένα αφτί που έχει χρόνια φλεγμονή, μια ανατομική δυσλειτουργία του μέσου ή εξωτερικού αφτιού είναι αιτίες που δημιουργούν βαρηκοΐες αγωγιμότητας. Τα περισσότερα περιστατικά που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μπορεί να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή ή με επεμβατικές τεχνικές. Κάποιες φορές όμως οι παραπάνω τρόποι αντιμετώπισης μπορεί να έχουν σημαντικές πιθανότητες για δυσάρεστες επιπλοκές ή να μην ανταποκρίνονται στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης. Τότε η μεταφορά του ήχου από εναλλακτική οδό μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη.

logo.png
Άριστη εφαρμογή και απόδοση με Ιταλικό design!
logo.png
Η Autel προσφέρει λύσεις σε οστεόφωνα που συνδυάζουν άνεση, λειτουργικότητα, αισθητική και καλή ακουστική.
boneconductionAutel.jpg

Η Autel εδώ και 40 χρόνια δημιουργεί λύσεις και ιδέες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με σύμπτωμα βαρηκοΐας αγωγιμότητας. Στην φαρέτρα των λύσεων που προσφέρει, υπάρχουν οστεόφωνα βασισμένα σε σκελετούς γυαλιών οράσεως, σε στέκα και σε μαλακό κεφαλόδεσμο κατάλληλο για βρέφη και παιδιά. Τα πιο διαδεδομένα είναι αυτά που βασίζονται σε σκελετό γυαλιών οράσεως με τεχνολογία Beta Flex Extend για καλύτερη επαφή και μετάδοση του ήχου. Οι μοντέρνοι, ελαφρύς και λεπτοί σκελετοί με 

αισθητική Made in Italy, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα. 

Η τεχνολογία Beta Flex Entend προσφέρει ευελιξία!

Η καινοτόμος τεχνολογία ψυχρής διαμόρφωσης επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στην εφαρμογή από ότι συμβαίνει με την παραδοσιακή τεχνική της θερμής διαμόρφωσης. Αντίστοιχα και ο χρόνος για την προετοιμασία των ακουστικών είναι μικρότερος σε σχέση με τις τεχνολογίες του παρελθόντος.

BetaflexExtend.png
img2.png

Το τηλεσκοπικό σύστημα που μεταβάλει το μήκος στους βραχίονες του σκελετού βοηθάει με την σειρά του ώστε το στοιχείο μεταφοράς του ήχου να εφάπτεται καλύτερα στην μαστοειδή απόφυση ακόμα και σε περιστατικά που έχουν ανατομικές δυσκολίες.

Design Made in Italy!
sistinaFINE.jpg

Η Autel διαθέτει μια ποικιλία από διαφορετικούς σκελετούς στους οποίους έχουν χρησιμοποιηθεί καινοτόμα υλικά ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Διατίθενται προς επιλογή σε διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς και σε τύπους για άνδρες και γυναίκες. 

MelodyFlex

Το MelodyFlex είναι μια επιλογή όταν υπάρχουν ανατομικές ή άλλες δυσκολίες στην εγκατάσταση συμβατικών λύσεων.

Ελαφρύ, διακριτικό και κομψό!

melodyflex.jpg

Το MeldyFlex είναι ένα οστεόφωνο με στήριξη σε στέκα που χρησιμοποιείται όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ανατομικές δυσκολίες. Μπορεί να εγκατασταθεί μονόπλευρα ή αμφίπλευρα και έχει τέσσερα αρθρωτά σημεία ρύθμισης που βοηθάνε στην καλύτερη εφαρμογή. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ενισχυτών είναι αντίστοιχα με αυτά που τοποθετούνται σε σκελετό οράσεως για ελαφριές, μεσαίες και μεγάλες βαρηκοΐες αγωγιμότητας.  Αντίστοιχα αξιοποιείται η καινοτόμος τεχνολογία ψυχρής διαμόρφωσης που επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στην εφαρμογή από ότι συμβαίνει με την παραδοσιακή τεχνική της θερμής διαμόρφωσης. Το στέλεχος της στέκας είναι τηλεσκοπικό και μπορεί να παραγγελθεί σε διάφορα χρώματα ανάλογα με την επιθυμία του ενδιαφερόμενου.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κλείστε ένα ραντεβού συμβουλευτικής.

Συχνές ερωτήσεις:

Πως μπορώ να γνωρίζω ότι τα οστεόφωνα είναι η κατάλληλη επιλογή για την δική μου περίπτωση;

Τα οστεόφωνα έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις στην εγκατάστασή τους και στα οφέλη που προσφέρουν. Αυτή την πληροφορία μπορεί να σας την δώσει ένας Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος ή ένας Ακοολόγος που είναι επιστήμονες που ασχολούνται με την αξιολόγηση της ακουστικής οδού.  

 

Εφόσον είμαι κατάλληλος υποψήφιος για εγκατάσταση οστεόφωνων θα πρέπει να βάλω ένα ή δύο;

Τα οστεόφωνα μεταφέρουν τον ήχο μέσω των οστών του κρανίου προς τον κοχλία. Αυτό σημαίνει ότι με ένα οστεόφωνο θα ακούει ο ενδιαφερόμενος και από τις δύο πλευρές αλλά όχι το ίδιο. Στην πλευρά που έχει εγκατασταθεί ο μηχανισμός η ακουστότητα θα είναι καλύτερη. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να εγκατασταθούν δύο οστεόφωνα ώστε να πετύχουμε καλύτερη χωρική αντίληψη και ακουστότητα.

Πόσο κοστίζουν τα οστεόφωνα;

Τα οστεόφωνα είναι απλές συσκευές στην λειτουργία τους και δεν απαιτούν πολύπλοκες τεχνικές ρύθμισης όπως τα συμβατικά ακουστικά που μεταφέρουν τον ήχο από τη φυσική οδό. Είναι όμως ακριβά σαν συσκευές και έτσι η τελική τιμή που διαμορφώνεται για τον ενδιαφερόμενο δεν διαφέρει σημαντικά από αυτή που έχουν τα συμβατικά ακουστικά. 

Πόσο καλά θα ακούω με τα οστεόφωνα;

Τα οστεόφωνα έχουν ενδείξεις εγκατάστασης όταν ο κοχλίας λειτουργεί φυσιολογικά ή σχεδόν φυσιολογικά. Αυτό σημαίνει ότι το πολύπλοκο όργανο της ακοής (κοχλίας) είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα οστεόφωνα έχουν πολύ φυσικό ήχο και τα άτομα που τα χρησιμοποιούν δείχνουν μεγάλη ικανοποίηση από την ποιότητα της ακοής που τους προσφέρουν.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα που έχουν τα οστεόφωνα;

Τα οστεόφωνα παρόλο που προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα ήχου έχουν αρκετά μειονεκτήματα. Εγκαθίστανται σε σκελετό γυαλιών οράσεως ή σε στέκα. Το άτομο που τα φοράει νοιώθει μια μόνιμη πίεση πίσω από το αφτί ή τα αφτιά του κάτι που μπορεί να ενοχλεί. Η πίεση αυτή μακροπρόθεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη και να δημιουργεί πόνο. Επειδή έχουν πολλά μηχανικά μέρη, υπάρχουν φθορές και συχνές επισκευές.

Μπορεί τα οστεόφωνα να αποτελούν μια προσωρινή και όχι μόνιμη λύση;

Σε γενικές γραμμές, τα άτομα που έχουν ενδείξεις για εγκατάσταση σε οστεόφωνα είναι υποψήφια και για τοποθέτηση οστεο-εμφυτευόμενου ακουστικού που είναι μια πιο μόνιμη και αποτελεσματική λύση. Συνήθως τα οστεόφωνα αποτελούν μια επιλογή όταν δεν μπορεί να εγκατασταθεί οστεο-εμφυτευόμενο ακουστικό.

bottom of page