top of page

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας είναι η λύση επιλογής στις περισσότερες περιπτώσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε απώλεια ακοής.

Ακουστικά Βαρηκοΐας για παιδιά

Ούτε λεπτό για χάσιμο!

Σύμφωνα με έρευνες, τα νεογνά μπορούν να ακούσουν τη φωνή και τον ήχο της μητέρας τους πριν από τη γέννηση. Η ανάπτυξη της ακουστικής λειτουργίας διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από την πρώιμη αισθητική εμπειρία. Για τα βαρήκοα παιδιά, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι εφόσον εφαρμοστεί η κατάλληλη ακουστική ενίσχυση νωρίτερα από τους 6-12 μήνες της ζωής, τότε είναι πολύ πιθανό το παιδί να ακολουθήσει την ίδια γλωσσική και κοινωνική ανάπτυξη με τα συνομήλικα παιδιά που έχουν φυσιολογική ακοή. Εφόσον έχει επαληθευτεί η βαρηκοΐα και έχουν εκτελεστεί όλες οι ηλεκτροφυσιολογικές εξετάσεις (ABR, ASSR) δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Ακόμα και σε περιπτώσεις που έχει επιλεγεί Ακουστική Αποκατάσταση με ηλεκτρική διέγερση μέσω κοχλιακού εμφυτεύματος η πρώιμη παρέμβαση με Ακουστικά Βαρηκοΐας είναι η προτεινόμενη μέθοδος μέχρι τον χρόνο της εμφύτευσης.

Βρέφη

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας που προορίζονται για βρέφη ,ανεξάρτητα από την Ακουστική Ενίσχυση, πρέπει να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που συνήθως δεν υπάρχουν σε αυτά που απευθύνονται για μεγαλύτερες ηλικίες. Προστατευτικά για την υποδοχή της μπαταρίας, του ρυθμιστή έντασης εξόδου, μέγεθος των ακουστικών ώστε να συγκρατούνται στα αυτάκια του παιδιού, κλάση αδιαβροχοποίησης είναι σημεία διαφοροποίησης. Συνήθως αναφερόμαστε σε οπισθοωτιαίου τύπου ακουστικά που υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτησής τους.

μωρό με ακουστικά βαρηκοΐας

Παιδιά

Στα παιδιά και στους εφήβους συνήθως δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στα λειτουργικά χαρακτηριστικά των ακουστικών εκτός εάν πρόκειται για ενδοωτιαίου τύπου που έχουν ενδείξεις μόνο για εφήβους μεγαλύτερους των 13 ετών. Τα ενδοωτιαίου τύπου ακουστικά τοποθετούνται στον έξω ακουστικό πόρο, έχουν ανελαστικό κέλυφος και σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζουν το φαινόμενο του ταπωμένου αφτιού – occlusion effect. Σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς και σε άλλες που η ακουστική ενίσχυση αυτού του τύπου των ακουστικών δεν επαρκεί, θα επιλέξουμε εναλλακτικές λύσεις. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει Ακουστικά Βαρηκοΐας που διαθέτουν συνδεσιμότητα με έξυπνα κινητά τηλέφωνα και είναι η λύση επιλογής για παιδιά και εφήβους. Η Beltone διαθέτει πλήρη σειρά προϊόντων με συνδεσιμότητα και έλεγχο από έξυπνα τηλέφωνα. Ανάλογα με τον μοντέλο μπορεί να μας δίνουν πληροφορίες για τη διάρκεια των μπαταριών, τον χρόνο χρήσης, την θέση τους στον χώρο μέσω GPS καθώς και έλεγχο της έντασης, διαχείριση ποιότητας ήχου σε πρίμα και μπάσα, ακόμα και πλήρη επαναπρογραμματισμό από απόσταση σε σύνδεση με ασύρματο δίκτυο. Για όλες τις ηλικίες απαραίτητη είναι η συνδεσιμότητα με ασύρματα εξωτερικά μικρόφωνα που προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες ακρόασης στο σχολείο, εξωσχολικά μαθήματα, διαλέξεις κτλ. μειώνοντας σημαντικά τον λόγο σήματος προς θόρυβο.

παιδί με ακουστικά βαρηκοΐας

Έφηβοι

Οι έφηβοι έχουν άλλες ανάγκες. Συνήθως το αισθητικό αποτέλεσμα κυριαρχεί στην επιλογή της κατάλληλης λύσης. Οι συμβιβασμοί είναι αναπόφευκτοι από τη στιγμή που ο χρόνος εμφάνισης, ανεύρεσης και έναρξης αποκατάστασης της βαρηκοΐας πρέπει να μελετηθούν και να αξιολογηθούν. Αντίστοιχα, όπως και στα παιδιά, οι νέες τεχνολογίες ακουστικών που προσφέρουν συνδεσιμότητα με έξυπνα τηλέφωνα δίνουν απάντηση σε πολλά ερωτήματα και ανεξαρτησία στον έφηβο. Στις ηλικίες αυτές που η μουσική είναι μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας καθώς και τρόπος ακουστικής εκπαίδευσης τα νέα ακουστικά σε σύνδεση σε ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής μουσικής έχουν ισχυρές ενδείξεις εφαρμογής.

Έφηβος με ακουστικά βαρηκοΐας
Οι διαδικασίες που ακολουθούμε στην Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας έχουν την ισχυρότερη τεκμηρίωση αποτελεσματικότητας της Ακουστικής Ενίσχυσης!

Επαλήθευση

Επικύρωση

Ανεξάρτητα από το χρόνο της εφαρμογής, τα Ακουστικά Βαρηκοΐας πρέπει να ρυθμιστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να ικανοποιούν τους στόχους που έχουν τεθεί. Είναι σχεδόν ανώφελο να γίνεται μια προσπάθεια ακουστικής αποκατάστασης με λάθος ρυθμίσεις των ακουστικών. Η υποενίσχυση δεν θα προσφέρει τα οφέλη που έχει θέσει σαν στόχο η ομάδα παρακολούθησης, ενώ η υπερενίσχυση έχει σαν πιο συχνό σύμπτωμα την άρνηση και την αποφυγή των ακουστικών με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες.

Η ρύθμιση ενός ακουστικού βαρηκοΐας με 12 κανάλια και ενίσχυση 70 dB δημιουργεί περισσότερους από 1.3841287e+22 συνδυασμούς.

Στην Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας η ρύθμιση θα γίνει βάση ενδείξεων σύμφωνα με επαληθευμένους αλγόριθμους (NAL - DSL). Αυτοί θα επιβεβαιωθούν με μετρήσεις μικροφώνου ώστε να εκτελεστούν οι αντίστοιχες διορθώσεις και το αποτέλεσμα θα επικυρωθεί με μετρήσεις σε ελεύθερο πεδίο και αξιολόγηση από την οικογένεια.

περιποίηση ακουστικών βαρηκοΐας
Beltone ακουστικά βαρηκοΐας

Σε οποιαδήποτε περίπτωση αναφερόμαστε σε βρέφη, παιδιά και εφήβους, η Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας έχει μια μεγάλη ποικιλία λύσεων ανάλογα με τις ενδείξεις της κάθε περίπτωσης. Μαζί με κάθε σετ ακουστικών που προμηθεύεστε από την εταιρεία μας θα έχετε και ένα σετ αναλωσίμων συντήρησης και φροντίδας των ακουστικών σας. Τα προϊόντα αυτά έχουν σαν στόχο την υγειονομική φροντίδα και παράταση της λειτουργίας των ακουστικών στον χρόνο.  

Κλείστε ένα ραντεβού Συμβουλευτικής

Συχνές ερωτήσεις:

Γιατί τα Ακουστικά Βαρηκοΐας για παιδιά είναι τόσο ακριβά σε σχέση με αυτά που απευθύνονται για ενήλικες;

 

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας για βρέφη και παιδιά όσον αφορά τις δυνατότητες ακουστικής ενίσχυσης είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά των ενηλίκων. Ακόμα και οι διατάξεις περιορισμού του θορύβου, της ακουστικής ανάδρασης, χαρακτηριστικά μικροφώνων κτλ.. Συνήθως διαφέρουν στα λειτουργικά στοιχεία προστασίας που μπορεί να διαθέτουν ή και στην ποικιλία χρωμάτων που προσφέρονται. Ένας ενήλικας που έχει αναπτύξει ακουστική εμπειρία έχει διαφορετικές ανάγκες από ένα βρέφος ή παιδί που στόχος του είναι να κατακτήσει την γλώσσα και να αναπτύξει την ομιλία. Σύμφωνα με την παραπάνω παραδοχή συνήθως προτείνονται μοντέλα που έχουν διατάξεις ώστε να ικανοποιούνται, χωρίς κανένα περιορισμό, οι ενδείξεις της Ακουστικής Ενίσχυσης.

Στην Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας μπορώ να εκτελέσω διαγνωστικές εξετάσεις στο παιδί μου;

 

Στην Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας δεν εκτελούνται διαγνωστικές εξετάσεις για ενήλικες και παιδιά. Διαθέτουμε όμως τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και εκτελούμε μια σειρά εργαστηριακών δοκιμασιών για εφαρμογές Ακουστικής Ενίσχυσης και Επαλήθευσης των στόχων που έχουν

τοποθετηθεί από την ομάδα που έχει αναλάβει την Ακουστική Αποκατάσταση του παιδιού.

Ποιες είναι οι εξετάσεις που χρειάζονται για να γίνει η εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας στο παιδί μου; 

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας για να τοποθετηθούν χρειάζεται να έχουν προηγηθεί μια σειρά ειδικών εξετάσεων που θα επαληθεύουν το μέγεθος και τύπο της βαρηκοΐας. Εκτελούνται συνήθως σε οργανωμένες διαγνωστικές μονάδες που υπάρχουν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία ή σε άλλες εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας του ιδιωτικού χώρου. Για τον Ακοολόγο ή Ακοοπροθετιστή είναι απαραίτητη η προσκόμιση ηλεκτροφυσιολογικών εξετάσεων ABR ή και ASSR ώστε να καθοριστούν οι στόχοι ενίσχυσης και να επαληθευτούν με συμπεριφορικές δοκιμασίες. Στην Δημόπουλος Ακουστικά βαρηκοΐας δεν κάνουμε συμβιβασμούς. Ακολουθούμε αυστηρά, πρωτόκολλα που έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητους ερευνητές ή χρησιμοποιούνται από αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού που ασχολούνται με τον παιδιατρικό πληθυσμό. Συμμετέχουμε ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα για εφαρμογές ακουστικής ενίσχυσης σε παιδιά και ανακοινώνουμε τα αποτελέσματά τους σε ημερίδες, συνέδρια ή αντίστοιχες εκδηλώσεις που γίνονται στην χώρα μας ή στο εξωτερικό.

bottom of page