top of page

Πολλά πράγματα μοιάζουν τα ίδια αλλά δεν είναι

Διαφέρουμε

Είμαστε ευέλικτοι! Προσαρμόσαμε τις διαδικασίες μας ώστε να είναι σύμφωνες με τις αλλαγές που έφερε στην ζωή μας η αναπνευστική νόσος 2019-nCoV. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ακουοπροθετιστών Ελλάδος υπάρχουν περισσότερα από 200 σημεία πώλησης Ακουστικών Βαρηκοΐας στην Ελλάδα. Στην Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας είμαστε διαφορετικοί!

  1. Χρησιμοποιούμε ποιοτικά χαρακτηριστικά σε όλη την αλυσίδα των προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται στην Ακουστική Ενίσχυση.

  2. Διαθέτουμε την μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων για την Ακουστική Ενίσχυση με περισσότερους από 3.000 κωδικούς.

  3. Είμαστε οι ίδιοι εισαγωγής και πιστεύουμε ότι έχουμε τις καλύτερες τιμές στην αντίστοιχη κατηγορία προϊόντος.

  4. Σε όλες μας τις εφαρμογές ακολουθούμε Βέλτιστες Πρακτικές και Επαληθεύουμε με Μετρήσεις Μικροφώνου (REM) κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

  5. Επικυρώνουμε τα αποτελέσματα της Ακουστικής Ενίσχυσης με καθιερωμένα ερωτηματολόγια και σύγχρονες ακουστικές τεχνικές.

  6. Επενδύουμε συνεχώς σε εκπαιδευτικά προγράμματα και υποστηρίζουμε με πάθος την φιλοσοφία της ''δια βίου εκπαίδευσης''.

  7. Συνεργαζόμαστε με Τεχνολογικά, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και κατασκευαστές σε ερευνητικά προγράμματα της σφαίρας της Ακουστικής Ενίσχυσης.

  8. Διατηρούμε οικολογικό προφίλ και είμαστε μέλη των φορέων ανακύκλωσης: συσκευών, συσκευασιών και φορητών ηλεκτρικών στηλών (μπαταριών).

  9. Υποστηρίζουμε με δωρεές κοινωφελείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανώσεις, Ιατρικές ερευνητικές ομάδες και μεμονωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα προσφέροντας προϊόντα και αξεσουάρ χωρίς καμία χρέωση.

  10. Δεν ακολουθούμε αθέμιτες πολιτικές προώθησης και δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις.

 

Εάν πιστεύετε, για οποιονδήποτε λόγο, ότι σε κάποιο σημείο δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ενημερώστε μας. 

Κάνοντας λεπτομερή ανασκόπηση των αναφορών που υπάρχουν στο διαδίκτυο για τα ακουστικά βαρηκοΐας, διαπιστώσαμε πολλά παραπλανητικά μηνύματα. Παρακάτω σημειώσαμε ορισμένες παραδοχές, με μορφή ''συχνών ερωτήσεων'' που θα διευκολύνουν στην ενημέρωσή σας. 

Συχνές ερωτήσεις:

Η βαρηκοΐα είναι πρόβλημα;

Η βαρηκοΐα είναι σύμπτωμα δεν είναι πρόβλημα ή βλάβη. Η αίσθηση της ακοής δημιουργείτε στον εγκέφαλο. Στην περίπτωση που υπάρχει βαρηκοΐα, τότε σε κάποιο σημείο της διαδρομής του ήχου μεταξύ πτερυγίου του αφτιού και εγκεφάλου, που είναι ο τελικός προορισμός, υπάρχει βλάβη.

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας αποκαθιστούν την ακουστική οξύτητα;

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας δεν αποκαθιστούν την ακοή αλλά σύμφωνα με μελέτες (ASHA 2015, Sergei Kochkin, Ph.D. - Better Hearing Institute, Washington, DC, 2014), το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν είδαν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους.

Υπάρχει Εγγύηση του αποτελέσματος της Ακουστικής Ενίσχυσης;

Η Ακουστική Ενίσχυση είναι μια νέα επιστήμη που ακολουθεί πολύπλοκες τεχνικές βασιζόμενες σε ενδείξεις. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και απαιτεί προσωποποιημένη μελέτη αποκατάστασης. Όπως και στις Ιατρικές πράξεις, έτσι και στην Ακουστική Ενίσχυση δεν υπάρχει εγγύηση του αποτελέσματος (Waiting for evidence-based practice for your hearing aid fittings? It’s here!, Robyn M. Cox, The Hearing Journal, August 2004 • Vol. 57 • No. 8).

Υπάρχει αθέατο ακουστικό;

Όλα τα ακουστικά βαρηκοΐας, ακόμα και τα μικρότερα (IIC - Invisible In the Canal), είναι ορατά. Σε πολλές περιπτώσεις κάποια ακουστικά είναι λιγότερο ορατά από κάποια άλλα. 

Μπορεί ο καθένας να ρυθμίσει ένα Ακουστικό Βαρηκοΐας;

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας που προέρχονται από αναγνωρισμένους κατασκευαστές, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ψηφιακά. Αυτά επιδέχονται προγραμματισμό ρύθμισης της Επιλεκτικής Ενίσχυσης που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την Αποκατάσταση του αντίστοιχου βαθμού βαρηκοΐας. Ένα συνηθισμένο Ακουστικό Βαρηκοΐας 6 καναλιών και ενίσχυσης 60dB μπορεί να δεχτεί 60^6 ή αλλιώς 46.656.000.000 διαφορετικούς συνδυασμούς ρύθμισης. Ένας από αυτούς ανταποκρίνεται στο δικό σας προφίλ. Πιστεύετε ότι μπορεί ο καθένας να βρει την κατάλληλη ρύθμιση; Φυσικά όχι. Είναι σημαντικό ο Ακοοπροθετιστής ή Ακοολόγος που θα σας αναλάβει να έχει το επιστημονικό υπόβαθρο ή και την εμπειρία καθώς και τον ανάλογο εξοπλισμό ώστε να μπορέσει να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στην μία αυτή ρύθμιση που είναι κατάλληλη για εσάς και μόνο.

Στην Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας έχουμε τρείς διπλωματούχους Ακοολόγους, επτά διπλωματούχους Ακοοπροθετιστές, Μηχανικούς, Φυσικούς και Βιοϊατρικούς Μηχανικούς που γνωρίζουν σε βάθος την ρύθμιση των Ακουστικών Βαρηκοΐας και την Ακουστική γενικότερα. Είμαστε από τις λίγες εταιρείες στην Ελλάδα που διαθέτει τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τη γνώση για την Επαλήθευση και Επικύρωση της ρύθμισης.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να τα πουλάει ο καθένας;

Δυστυχώς στην χώρα μας η επιστήμη της Ακοολογίας και Ακοοπροσθετικής δεν είναι κατοχυρωμένη από κάποιον κρατικό φορέα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης να εφαρμόζει ακουστικά βαρηκοΐας σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες καθώς και να ρυθμίζει κοχλιακά εμφυτεύματα, ή εμφυτευόμενα ακουστικά χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως ειδική γνώση ή προϋπηρεσία.

 

Πως μπορώ να γνωρίζω ότι ο επαγγελματίας που θα συνεργαστώ έχει την επιστημονική κατάρτιση καθώς και τον εξοπλισμό που χρειάζεται για την δική μου περίπτωση;

Από τη στιγμή που η πολιτεία δεν έχει βάλει κανόνες στην επαγγελματική αυτή κατηγορία δεν υπάρχει καμία ασφάλεια όσο αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται στις τεχνικές Ακουστικής Ενίσχυσης. Ένας τρόπος αξιολόγησης είναι να κάνει ο ενδιαφερόμενος μια έρευνα αγοράς, να γνωρίσει και να εκτιμήσει προσωπικά τα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται. Ένας άλλος τρόπος είναι να μελετήσει την επιστημονική δραστηριότητα του προσωπικού της εταιρείας που θα επιλέξει. 

 

Πόσο κοστίζει η αξιολόγηση ακοής; Μπορεί να την κάνει ο καθένας;

Η αξιολόγηση ακοής, για διαγνωστικούς λόγους, γίνεται από ειδικό ΩΡΛ. Για εφαρμογή Ακουστικής Ενίσχυσης πρέπει να γίνεται από Ακοολόγο ή Ακοοπροθετιστή που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στην Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας εφόσον δεν δίνεται γραπτή αναφορά των αποτελεσμάτων είναι δωρεάν.

Πολλές εταιρείες διαφημίζουν: δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι, δωρεάν συντήρηση των ακουστικών εφ' όρου ζωής καθώς και δωρεάν ρύθμιση των ακουστικών. Η Δημόπουλος ακουστικά Βαρηκοΐας προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες δωρεάν;

Η εταιρεία μας δεν προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες παρά μόνο αυτές που προβλέπονται με την αγορά ενός προϊόντος. Δηλαδή δεν προσφέρουμε δωρεάν επίσκεψη στο σπίτι για αξιολόγηση ή ρύθμιση ακουστικών εφόσον αυτά δεν τα έχει προμηθευτεί ο ενδιαφερόμενος από την εταιρεία μας. Δεν προσφέρουμε δωρεάν συντήρηση ή επισκευή των προϊόντων εφόσον αυτά βρίσκονται εκτός εγγύησης καλής λειτουργίας.

Τα ακουστικά βοηθήματα είναι αντίστοιχα προϊόντα με τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Τα ακουστικά βοηθήματα, συνήθως, είναι 'μη συνταγογραφούμενα' προϊόντα ενίσχυσης της ακοής. Δηλαδή δεν διαθέτουν τις προδιαγραφές αυτές που απαιτεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ώστε να αποζημιώνονται. Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι διαπιστευμένα προϊόντα και διανέμονται σύμφωνα με την οδηγία (EU) 2017/745 Medical Device Regulation (MDR).

bottom of page