top of page

Τηλε-Ακοολογία

Η Τηλε-Ακοολογία έχει πολλές μορφές εφαρμογών. Εκτός συνεδριών συμβουλευτικής, μπορούμε πλέον και προσφέρουμε απομακρυσμένη ρύθμιση σε ακουστικά βαρηκοΐας τελευταίας τεχνολογίας. 

Συμβουλευτικές συνεδρίες

Η εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας συνοδεύεται πάντα από υπηρεσίες συμβουλευτικής. Αυτές έχουν διάφορους στόχους. Να ενημερώσουν τον ενδιαφερόμενο όσο αφορά την βαρηκοΐα καθαυτή, τις δυσκολίες που μπορεί να φέρει στην καθημερινότητα, την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, καθώς και ενημέρωση για την εγκατάσταση, χρήση και συντήρηση των ακουστικών. Επίσης σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ο Ακοολόγος ή Ακοοπροθετιστής θα σας διευκολύνει ώστε να κτίσετε μαζί ρεαλιστικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της ακουστικής ενίσχυσης.  

Συμβουλευτική εφαρμογών

Η συμβουλευτική εφαρμογών έχει σαν στόχο την καλύτερη ενημέρωση του ενδιαφερόμενου όσο αφορά τα αποτελέσματα της ακουστότητας με τα ακουστικά βαρηκοΐας

Όταν μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης με ακουστικά βαρηκοΐας πολλές φορές δεν γνωρίζουμε τι πρέπει να περιμένουμε όσο αφορά την ακουστότητα που μας προσφέρουν. Η επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με τον COVID-19, συστήνει, να γίνονται όσο περισσότερες εργασίες γίνεται απομακρυσμένα. Στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία μας, μπορεί και προσφέρει με σύγχρονες τεχνολογίες, τις υπηρεσίες συμβουλευτικής εφαρμογών απομακρυσμένα. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει ένα ραντεβού με την υπηρεσία απομακρυσμένης βοήθειας και να παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο ή από τον προσωπικό του υπολογιστή τη συνεδρία.  

Ρύθμιση σε προσομοίωση

Με την τεχνολογία Μετρήσεων Μικροφώνου RECD (Real Ear to Coupler Diference) μπορεί να γίνει η εφαρμογή ακουστικών σε μια και μόνο συνεδρία.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας κάνουν επιλεκτική ενίσχυση του ήχου ώστε να γίνεται προσωποποιημένη εφαρμογή. Παρ' όλα αυτά, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Ένας άνδρας μεγαλόσωμος δεν έχει τον ίδιο ακουστικό πόρο με μια μικρόσωμη γυναίκα. Οι τεχνικές προσαρμογής των ακουστικών βαρηκοΐας βασίζονται σε χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι κατασκευαστές με αναφορά τα 2 cc. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να γίνονται οι αντίστοιχες διορθώσεις για τα ακουστικά χαρακτηριστικά που έχει ο εξωτερικός πόρος του συγκεκριμένου ατόμου. Η τεχνική RECD (Real Ear to Coupler Difference) εξασφαλίζει την σωστή ρύθμιση και την αποφυγή υπο-ενίσχυσης ή υπερ-ενίσχυσης που μπορεί να δημιουργήσουν δυσκολίες. Στην Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας διαθέτουμε τις μονάδες μετρήσεων και τις αξιοποιούμαι αντίστοιχα. Με μια και μόνο αρχική μέτρηση μπορούν να καταγραφούν ψηφιακά τα δεδομένα της κάθε περίπτωσης και να παραδοθεί το τελικό προϊόν χωρίς δεύτερη επίσκεψη.

Απομακρυσμένη ρύθμιση

Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής συναντάμε όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Στη πραγματικότητα, 70% των ατόμων προτιμάει να κάνει μια απομακρυσμένη συνεδρία από το επισκεφτεί ένα ιατρείο ή εργαστήριο1

Beltone Remote Care™

Κανένα περιστατικό με βαρηκοΐα δεν ίδιο με κάποιο άλλο. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα ακουστικά βαρηκοΐας, χρειάζονται επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις. Η δυνατότητα να γίνονται αυτές απομακρυσμένα βαδίζει με τα πρότυπα της εποχής της κοινωνικής απόστασης. Η Beltone εξέλιξε μια επαναστατική τεχνολογία, που επιτρέπει, όλες οι ρυθμίσεις σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων, να μπορούν να γίνουν 100% απομακρυσμένα. Οι υπηρεσίες αυτές, χρησιμοποιούν τεχνολογίες cloud computing, υψηλής ασφάλειας, που προσφέρουν μεγάλη αυτοδυναμία και αυτοπεποίθηση στον χρήστη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση κινητού έξυπνου τηλεφώνου. Η νέα ρύθμιση γίνεται βάση των αδυναμιών που έχει προσδιορίσει ο βαρήκοος. Ο Ακοολόγος ή Ακοοπροθετιστής που έχει αναλάβει την διαχείριση απομακρυσμένης βοήθειας, κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και τις αποθηκεύει. Αντίστοιχα ο ενδιαφερόμενος τις έχει πλέον διαθέσιμες στο κινητό του τηλέφωνο και από εκεί μεταφέρονται στα ακουστικά του. Οι εφαρμογές HearMax και HearPlus που διαθέτουν τις τεχνολογίες αυτές, είναι διαθέσιμες για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό IOS καθώς και για Android.

Εμβοές και άλλες διαταραχές ευαισθησίας σε ήχους

Η τηλεσυμβουλευτική σε περιστατικά με σύμπτωμα εμβοών και άλλων διαταραχών ευαισθησίας σε ήχους είναι μια καθιερωμένη τεχνική.

Οι πιο διαδεδομένες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε περιστατικά με σύμπτωμα Εμβοών και άλλων διαταραχών ευαισθησίας σε ήχους γίνονται με συνεδρίες συμβουλευτικής. Αυτό διευκολύνει σημαντικά τον τρόπο διαχείρισης και η τηλεσυμβουλευτική θεωρείται μια καθιερωμένη τεχνική. Η ομάδα μας, που καθοδηγείτε από την Κα. Παναγιώτα Σκουρή, έχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Η Παναγιώτα είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT - Cognitive Behavioral Therapy) και διαχείριση του στρες. Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Pawel J. Jastreboff, Ph.D., Sc.D., M.B.A. στην αντιμετώπιση του συμπτώματος των εμβοών και του προγράμματος που αφορά την αποκατάσταση των φαινομένων της υπερακουσίας, φωνοφοβίας, μισοφωνίας και άλλων διαταραχών ευαισθησίας σε ήχους. Ασχολείται με την αξιολόγηση και αποκατάσταση περιστατικών με βαρηκοΐα και άλλων διαταραχών ευαισθησίας σε ήχους (SSD - Sound Sensitivity Disorders).

Συχνές ερωτήσεις:

Οι παραπάνω υπηρεσίες χρεώνονται;

Ορισμένες από τις παραπάνω υπηρεσίες χρεώνονται ανάλογα με τον χρόνο που θα αφιερώσει το άτομο που θα σας υποστηρίξει. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την εταιρεία μας ή στείλτε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. 

Πως διασφαλίζεται η ασφάλεια των δεδομένων όταν γίνεται μια ρύθμιση ακουστικών απομακρυσμένα;

Η Beltone ανήκει στην πολυεθνικό όμιλο εταιρειών GN Group που ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής στο χώρο της ακουστικής. Η ασφάλεια των δεδομένων ακολουθούν τις προδιαγραφές ασφαλείας EU GDPR που έχουν θέσει διεθνείς οργανισμοί για τεχνολογίες remote fitting.

Όταν κάποιος δεν έχει κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας ή ηλεκτρονικό υπολογιστή πώς μπορεί να γίνει μια συνεδρία απομακρυσμένα; 

Σε μια τέτοια περίπτωση μπορούν να γίνουν συνεδρίες μέσω σταθερού τηλεφώνου. Σίγουρα δεν θα έχουν την διαδραστικότητα που θα ήταν ιδανική για τον χρήστη αλλά μερικές απλές συμβουλές μπορεί να βοηθήσουν. 

Μένω εκτός Αθηνών και θα ήθελα να προμηθευτώ ακουστικά βαρηκοΐας τηρώντας τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης. Είναι εφικτό;

Η εταιρεία μας έχει υπηρεσία για κατ οίκον εξυπηρέτηση. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπεύθυνος της περιοχής θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο επισκέψεις ώστε να γίνει η εφαρμογή των ακουστικών βαρηκοΐας βάση Βέλτιστων Πρακτικών. 

1. Cisco Global Customer Experience, 2013
bottom of page