top of page

Προϊόντα για βρέφη, παιδιά και

εφήβους

Ακουστικά Βαρηκοΐας

Στις περιπτώσεις που υπάρχει ένδειξη για εφαρμογή Ακουστικής Αποκατάστασης

μέσω της φυσικής οδού, τα Ακουστικά Βαρηκοΐας είναι

ο πιο διαδεδομένος και αξιόπιστος τρόπος.

Ανάλογα με το εάν έχουμε να

χειριστούμε ένα βρέφος, παιδί ή

έφηβο, θα προτείνουμε τον τύπο που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ του. Ο χρόνος της διάγνωσης, η ηλικία, ο τύπος και τα χαρακτηριστικά της βαρηκοΐας, η πρόσβαση στα αστικά κέντρα που υπάρχουν οργανωμένες δομές για τη ρύθμιση και συντήρηση των ακουστικών βαρηκοΐας, θα αξιολογηθούν ώστε η οικογένεια να αποφασίσει ποια από τις προτεινόμενες λύσεις είναι κατάλληλη για τη δική της περίπτωση. 

Resound

Η εφαρμογή των ακουστικών βαρηκοΐας είναι μια πολύ απαιτητική διαδικασία στα βρέφη και στα παιδιά. Όλα τα δεδομένα της Αξιολόγησης πρέπει να επαληθευτούν με συμπεριφορικές δοκιμασίες σε ελεύθερο πεδίο. Η διαδικασία αυτή μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί πολλές φορές σε διαφορετικές συνεδρίες αλλά κοντινές μεταξύ τους. Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα πρέπει να γίνει μαζί με τα ακουστικά βαρηκοΐας ώστε να επαληθευτεί εάν η ακουστική ενίσχυση προσφέρει τα οφέλη που έχει θέση σαν στόχο η ομάδα. Η Επικύρωση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε εργαστηριακό επίπεδο με μετρήσεις μικροφώνου αλλά και από την

οικογένεια που ζει κάθε μέρα με το παιδί και μπορεί να αντιληφθεί οφέλη που δεν είναι διακριτά στις συναντήσεις που γίνονται με τον Ακοοπροθετιστή ή Ακοολόγο. 

Cochlear™ Carina®

Το σύστημα Carina® είναι ένα πλήρως εμφυτευόμενο Ακουστικό Βαρηκοΐας που σε αντίθεση με τα κλασικά ακουστικά δεν υπάρχει εξωτερική ορατή συσκευή. Όλη η τεχνολογία είναι κρυμμένη κάτω από το δέρμα, που σημαίνει ότι είναι 100% αόρατη. Έχει ενδείξεις για τοποθέτησή του σε εφήβους με μεσαία, μεσαία – μεγάλη βαρηκοΐα νευροαισθητηριακού ή μεικτού τύπου. Στις περισσότερες περιπτώσεις που έχουν τοποθετηθεί αμφίπλευρα Carina® οι ασθενείς εκδήλωσαν υψηλό βαθμό ικανοποίησης και βελτιωμένη κατανόηση της ομιλίας σε διαφορετικές ακουστικές συνθήκες, αισθητικά πλεονεκτήματα και μεγαλύτερη ελευθερία στην εκτέλεση δραστηριοτήτων στο ύπαιθρο1.

Κοχλιακά Εμφυτεύματα Cochlear™

Τα ακουστικά βαρηκοΐας βοηθούν πολλά παιδιά που παρουσιάζουν ελαφριά έως μεσαία απώλεια ακοής. Ωστόσο, για τα παιδιά με μεγάλη έως υπολειμματική απώλεια ακοής, τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να μην είναι αρκετά για την κατάκτηση του λόγου και ανάπτυξη ομιλίας

στους ίδιους χρόνους σε σχέση με τα συνομήλικα παιδιά με φυσιολογική

ακοή. Το όργανο του κοχλία, που είναι υπεύθυνο για την μετατροπή της

μηχανικής ενέργειας σε ηλεκτρική, μπορεί να έχει υποστεί τέτοιου μεγέθους

βλάβη ώστε να μην μπορεί να μεταφέρει σημαντική πληροφορία στον

εγκέφαλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κοχλιακό εμφύτευμα μπορεί να

είναι η καλύτερη επιλογή για το παιδί σας. Η Cochlear™ έχει αναπτύξει

μια σειρά από εμφυτεύματα που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις σε

βρέφη και παιδιά με μεγάλη έως υπολειμματική απώλεια ακοής.

Αξεσουάρ και αναλώσιμα
Resound Linx

Η Δημόπουλος Ακουστικά Βαρηκοΐας διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από αξεσουάρ και αναλώσιμα για εφαρμογές Ακουστικής Ενίσχυσης. Ορισμένα από τα προϊόντα νέας τεχνολογίας που προωθούμε, έχουν πλέον συνδεσιμότητα με εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε κινητά τηλέφωνα και άμεσα ή έμμεσα προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες που έχουν σημαντικά οφέλη. Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για Ακουστικά Βαρηκοΐας και Κοχλιακά Εμφυτεύματα, συστήματα σταθεροποίησης, αδιάβροχα καλύμματα, τηλεχειριστήρια και ασύρματα μικρόφωνα είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα αξεσουάρ που διακινούμε.

1. The Carina© middle ear implant: surgical and functional outcomes. Bruschini L, Berrettini S, Forli F, Murri A, Cuda D, Eur Arch Otorhinolaryngol. 2016 Mar 23

Συχνές ερωτήσεις:

Υπάρχουν διαφορετικά Ακουστικά Βαρηκοΐας για βρέφη, παιδιά και εφήβους;

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας για βρέφη και παιδιά έχουν μικρές διαφορές σε σύγκριση με αυτά που απευθύνονται σε ενήλικες. Προστατευτικά για την υποδοχή της μπαταρίας, του ρυθμιστή έντασης εξόδου, συγκράτησης του ακουστικού στο αφτί του παιδιού, κλάση αδιαβροχοποίησης κτλ. είναι τεχνικά στοιχεία που πρέπει να αξιολογηθούν. Τα πιο σημαντικά θέματα ασφαλείας αφορούν την ίδια την Ακουστική Ενίσχυση που πρέπει να είναι η κατάλληλη ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα υπερενίσχυσης ή υποενίσχυσης τα οποία μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αποδοχή της ΑΕ, την κοινωνικό-συναισθηματική ανάπτυξη, την πρόσβαση στον προφορικό λόγο και σχολικές επιδόσεις του παιδιού.

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας που απευθύνονται στους εφήβους είναι ουσιαστικά τα ίδια με αυτά των ενηλίκων απλά πρέπει να έχουν τεχνικά χαρακτηριστικά που να βοηθάνε στις συνθήκες ζωής αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.  

Γιατί το αόρατο ακουστικό Carina® δεν τοποθετείται σε παιδιά;

 

Το σύστημα Carina® είναι ένα πλήρως εμφυτευόμενο ακουστικό που εγκαθίσταται μέρος του στο κροταφικό οστό και ένα δεύτερο στοιχείο στο μέσο αφτί. Τα παιδιά, συνήθως, μέχρι την ηλικία των 14 ετών δεν έχουν πλήρη ανάπτυξη και ενδέχεται η τοποθέτηση ενός συστήματος σαν το Carina® να μην είναι σταθερή και σε βάθος χρόνου να μετακινηθεί από το σημείο της αρχικής εγκατάστασης. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να προβλεφθεί η απόδοση του εμφυτεύματος και ενδέχεται να υπάρξουν επιπλοκές. Το σύστημα Carina®, εκτός των παραπάνω, έχει ενδείξεις εφαρμογής σε περιστατικά που η βαρηκοΐα είναι σταθερή σε βάθος χρόνου.

bottom of page